Тоникът за лице – продуктът, от който не трябва да лишаваме кожата си

Тоникът за лице – продуктът, от който не трябва да лишаваме кожата си

8 октомври 2020

Какво е тоникът за лице?

Тоникът за лице в основата си е вода, съдържаща различни растителни екстракти.

 

Хидратацията е в основата на здравата кожа и няма по-добър начин да дадем на кожата си нужната вода, от овлажняването й с тоник. Лесен и ефективен метод с незабавен ефект на освежаване.

 

Има различни видове тоници за лице – някои действат срещу акне, други свиват порите, но най-важото действие и най-важният принцип на корейските тоници е балансирането на киселинността на кожата, т.е. нормализирането нивото на pH. Ако кожата има ниско ниво на pH, това може да доведе до раздразнения, зачервявания и акне. Ако нивото на pH на кожата е прекалено високо, кожата се изсушава и може да се достигне до лющене.

 

Тоникът за лице възвръща състоянието на кожата в идеалното положение, нормализира нивото на киселинност pH до приблизителна стойност 5. Ключът и силата на тоника за лице са в баланса!

 

Другата важна функция на тониците е хидратацията на кожата, така че тя да е подготвена да абсорбира максимално добре следващите продукти. Използването на тоник позволява на кожата да абсорбира есенциите, серумите, лосионите, кремовете. Активните съставки на тези продукти ще проникнат в порите по-дълбоко, по-ефективно и това ще доведе до по-добри резултати.

 

Начини на нанасяне на тоник:

1. Традиционен метод. След двойното почистване на кожата, изсушете лицето. Върху памучен тампон изсипете малко количество от тоника и разнесете върху кожата.

2. Алтернативен метод. Изсипете няколко капки от тоника в дланта на ръката и разнесете по кожата на лицето с леки докосвания и потупвания, може да масажирате леко докато течността се абсорбира.

 

Използването на памучен тампон може леко да ексфолира кожата и да раздразни чувствителната кожа. В този случай алтернативната техника за нанасяне на тоник е по-щадяща.

 

 

 

7 Skin метод

7 Skin методът е метод на нанасяне на тоник за лице 7 поредни пъти. Когато кожата се нуждае от интензивна хидратация (работещи климатици в офиса например), тогава е време за 7 Skin! Може да използвате един и същ тоник за нанасяне 7 пъти или да комбинирате различни тоници. Винаги започвайте с този с най-рядка консистенция и продължете с по-гъстата. Просто нанасяйте всеки път, използвайки тези нежни леки потупвания с пръстите на ръцете до пълното абсорбиране на всеки слой. След това може да продължите до 7 пъти. Резултатът наистина ще Ви изненада!

 

 

Корейски тоник за лице

 

 

 

 

Полезен съвет:

Ако се нуждаете от моментна хидратация и нямате в наличност шийт-маска за лице, направете си я от тоник. Просто поръсете от тоника върху памучни тампони или кърпа за лице и оставете върху лицето за 5-10 минути.

 

Да обобщим:

  • Тониците за лице имат лека текстура и веднага действат освежаващо.
  • Абсорбират се много бързо, а нанасянето му с пръсти действа като истински масаж.
  • Не подценявайте леката и водниста текстура на тониците. Те наистина са ефективни при балансирането на нивата на pH на кожата.
  • Когато хидратирате кожата си, Вие ще я подготвите да вземе максимума от следващите продукти.

 

Използвайте тоник за лице и Вашата кожа ще Ви се отблагодари!

 

Вижте нашите предложения тук.


Почистването на лицето с почистващо масло (cleansing oil; 클렌징 오일) е първата стъпка в корейската рутинна грижа за кожата на лицето. Тя е основна, но за съжаление, много жени я пропускат.

прочети още

Когато, каквото и да се случи в здравословен план с човек, винаги има една неизменна препоръка - да се приема витамин С. Той е един от най-важните сред витамините. Витамин C е водоразтворим антиоксидант, който е естествен компонент на здравото тяло. В това число и на здравата кожа.

прочети още

Клей маските, или иначе казано маските с глина, са един от най-предпочитаните продукти за грижа за кожата. Доказано ефикасни, лесни за съхранение и поддържане, клей маските са задължителни за поддържане на красива, здрава и в отлично състояние кожа. Но те не са така популярни, просто защото са част от някаква мода, а защото имат много предимства, които са многократно доказани с времето.

прочети още

Корейската козметика е доказано една от най-добрите в света, по отношение на качество и благоприятен ефект върху кожата. Но този ефект не се държи на самия произход на козметиката, а на съставките в тази козметика.

прочети още

Хиалуроновата киселина е естествено генерирана в тялото на човек. Тя има изключително отговорни задачи и свойства, от които зависят еластичността, красотата и здравето на кожата.

прочети още

Съставът, а не марката на един козметичен (а и не само) продукт е това, което го прави добър или не, подходящ или неподходящ, ефективен или не. Това естествено важи с пълна сила и за корейската козметика.

прочети още

Гелът от алое вера насърчава естествената регенерация на кожата, помага при кожни раздразнения или суха кожа. Има и противовъзпалителен и антибактериален ефект. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището „растение чудо“.

прочети още

Корейската козметика вече се е наложила като иновативна, оригинална, натурална и ... изобретателна. Едно от нововъведенията, което произхожда от Корея и вече се използва от козметичния бранш по целия свят, е шийт-маската - разкрасяващата бомба с незабавен ефект.

прочети още

10 стъпки? 3 стъпки не са ли достатъчни ... Не се притеснявайте, не сте сами! Корейската рутина за грижа за кожата отнема само 15 минути, защото не правим всяка стъпка всеки ден. Обещайте си да опитате, струва си! За да получите супер красива, гладка кожа е важно да почистете, намалите недостатъците и защитите кожата си.

прочети още