Ролята на витамин С за здравето на кожата

Ролята на витамин С за здравето на кожата

22 декември 2020

Когато, каквото и да се случи в здравословен план с човек, винаги има една неизменна препоръка - да се приема витамин С. Той е един от най-важните сред витамините. Витамин C е водоразтворим антиоксидант, който е естествен компонент на здравото тяло. В това число и на здравата кожа.

В ранните години от живота на човек, витамин С достига в двата слоя на кожата - епидермисa и дермата и е в завидно високи количества. С годините, с напредването на възрастта, под влиянието на различни възншни и вътрешни фактори, обаче, естествените нива на витамин С в тялото намалят, а кожата започва да изглежда увяхнала, обезцветена, посърнала, с неравномерен цвят, нееластична. И именно видът на кожата е един от първите признаци, всъщност, за драстичното и нездравословно намаляване на нивото на витамините в организма.

Каква е всъщност ролята на витамин С за здравето на кожата?

 

 

Витамин С хидратира

Витамин С и един от основните му производни, магнезиевият аксорбил фосфат, имат свойството да хидратират по естествен начин кожата. Но не само това. Те намаляват трансепидермалната загуба на вода и способстват влагата да се задържи за по-дълго и по-качествено в кожата. А хидратираната кожа има сияен вид и блести с естествена красота.

 

Витамин С избелва

Доказано е от редица научни изследвания и от житейския опит, че витамин С спомага за избелване на кожата, ефикасно третиране на пигментни петна от различен произход, мелазма, стартечки петна и намаляване на зачервявания. Кожата с изравнен и красив тен има по-младежки и по-бляскав вид.

 

Серум с витамин C - Its skin

 

 

Витамин С стяга кожата

Витаминът е буустър на колаген. Когато витамин С се натрупа в кожата, тя започва да става осезаемо по-еластична и видимо по-стегната. Увредените клетки в слоевете на кожата активно започват да се регенерират, под въздействието на витамин С започва активно производство на нови клетки, което се отразява в бързи темпове на външния вид на кожата и начина, по който човек я усеща.

 

Витамин С тонизира

Тонизиращият ефект на този витамин върху кожата е безспорен. Неговата силна киселинност и мощни антиоксидантни свойства способстват за запазване на естествения баланс на кожата, нейното пречистване от различни натрупвания и токсини и превръщането ú от посърнала и увредена от различни влияния, в сияйна, красива, със здрав вид. 

 

Витамин С е подходящ за всеки тип кожа

Едно от основните и най-важни свойства на витамин С е, че той е подходящ за всеки тип кожа. С витамин С човек не може да сбърка, не може да предозира, не може да допусне грешка. Този витамин е абсолютно най-практичният и всеобхватен за приложение в различни козметични процедури.

 

Витамин С безспорно е най-добрият лек, създаден от природата, за поддържане на човешкото здраве и красив вид, по един естествен и натурален начин. Не трябва да се забравя, че основната функция на кожата е да действа като бариера срещу външни влияния върху тялото. А основната функция на витамин С е да действа като бариера срещу външния влияния върху кожата.

Витамин С = здраво тяло = красива и здрава кожа!

 


Жожоба - толкова звучно и красиво име, за също толкова полезно за женската красота растение. Жожобата има история в продуктите за красота на не една или две народности и от най-древни времена се използват нейните качества, за да запази нежната половина от човечеството своя нежен, здрав и изящен външен вид.

прочети още

AHA и BHA са хидрокси киселини, които правилно използвани и вложени в продукти за красота, могат да свършат чудеса за идеалния вид на женската кожа. И двете киселини се влагат в различни по вид продукти, като се започне от дълбокопочистващи, мине се през тонери и овлажнители, стигне се до ексфолианти и маски.

прочети още

Продуктите на COXIR са основно създадени с натурални продукти, които освен да повлияват на кожата и да разрешават кожни проблеми, я стимулират сама да се бори с тези проблеми, благодарение на собствените си защитни механизми. Широката гама от продукти е едно отлично допълнение към качеството на съставките.

прочети още

В рамките на едва няколко часа, кожата на човек е способна да се затрупа с бактерии и замърсявания от въздуха, с наслоявания и неприятни следи от динамиката на деня. И всички те, рано или късно, оказват пагубно влияние върху кожата, което се изразява в преждевременна поява на признаци на стареене, посърнала кожа, лош общ вид.

прочети още

Зеленият чай е сред първите природни средства, за които има доказателства, че са се използвали в процедурите за красота в Далечния Изток, при това паралелно с използването му за медицински цели. Във времена, когато индустриите не само не са били развити, но и е нямало помен от тях, зеленият чай е бил тайната за красота на най-забележителните по хубост жени, известни с безупречна, бяла и нежна кожа - корейките и японките.

прочети още

Зеленият чай си е зелен чай във всичките му видове и форми. Без значение в каква форма се използва, неговите качества и предимства за тялото са безспорни. Защо тогава е създадена козметика със зелен чай, а просто не се приема по една чаша веднъж на ден, например?

прочети още

Векове наред зеленият чай е част от ежедневните ритуали за красота на жените от Азия. Корейки, японки, китайки или иначе казано жените с най-чиста, красива и с младежки вид кожа, използват редовно зелен чай под различни форми, за да поддържат красотата си. Но защо именно зелен чай, а не лайка, каркаде или други растения?

прочети още

Всеизвестен факт е, че органите на тялото функционират добре и ефективно, когато за тях се полагат необходимите грижи, по възможност качествено. Когато има проблем, има и съответното решение, което с още по-голяма сила важи за природата и за човешкото тяло. Едно от най-добрите средства за комплексна грижа за тялото, което се намира лесно в природата и е достъпно, е зеленият чай.

прочети още

Ексфолирането на кожата е един от най-добрите начини за поддържане на нейните здраве и вид. В природата ексфолирането се случва по естествен начин или поне би следвало да е така за всички същества. Но не и за човека. Когато човешката кожа не може да се ексфолира по естествена начин, то се налага тя да бъде подпомогната някак.

прочети още

Алфа хидрокси киселините (AHA) са сред най-предпочитаните киселини в козметиката и в частност във висококачествените корейски продукти. Използвани основно за нуждите на пилинга, тези киселини могат да имат и редица други ползи за кожата и нейните здраве и красив вид.

прочети още

MISSHA - за всеки, който някога е срещал името на този производител на корейска козметика или някога е използвал техни продукти, тези букви говорят достатъчно. За тези, които нямат поглед върху корейските производители, това име трябва да бъде запомнено.

прочети още

Почистването на лицето с почистващо масло (cleansing oil; 클렌징 오일) е първата стъпка в корейската рутинна грижа за кожата на лицето. Тя е основна, но за съжаление, много жени я пропускат.

прочети още

Клей маските, или иначе казано маските с глина, са един от най-предпочитаните продукти за грижа за кожата. Доказано ефикасни, лесни за съхранение и поддържане, клей маските са задължителни за поддържане на красива, здрава и в отлично състояние кожа. Но те не са така популярни, просто защото са част от някаква мода, а защото имат много предимства, които са многократно доказани с времето.

прочети още

Корейската козметика е доказано една от най-добрите в света, по отношение на качество и благоприятен ефект върху кожата. Но този ефект не се държи на самия произход на козметиката, а на съставките в тази козметика.

прочети още

Хиалуроновата киселина е естествено генерирана в тялото на човек. Тя има изключително отговорни задачи и свойства, от които зависят еластичността, красотата и здравето на кожата.

прочети още

Съставът, а не марката на един козметичен (а и не само) продукт е това, което го прави добър или не, подходящ или неподходящ, ефективен или не. Това естествено важи с пълна сила и за корейската козметика.

прочети още

Лек и освежаващ като пролетен дъжд, тоникът за лице е фантастичен продукт, от който не бива да лишаваме кожата си.

прочети още

Гелът от алое вера насърчава естествената регенерация на кожата, помага при кожни раздразнения или суха кожа. Има и противовъзпалителен и антибактериален ефект. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището „растение чудо“.

прочети още

Корейската козметика вече се е наложила като иновативна, оригинална, натурална и ... изобретателна. Едно от нововъведенията, което произхожда от Корея и вече се използва от козметичния бранш по целия свят, е шийт-маската - разкрасяващата бомба с незабавен ефект.

прочети още

10 стъпки? 3 стъпки не са ли достатъчни ... Не се притеснявайте, не сте сами! Корейската рутина за грижа за кожата отнема само 15 минути, защото не правим всяка стъпка всеки ден. Обещайте си да опитате, струва си! За да получите супер красива, гладка кожа е важно да почистете, намалите недостатъците и защитите кожата си.

прочети още