Разкрасяващата бомба с незабавен ефект: всичко за шийт-маските

Разкрасяващата бомба с незабавен ефект: всичко за шийт-маските

11 октомври 2019

          Корейската козметика вече се е наложила като иновативна, оригинална, натурална и ... изобретателна. Едно от нововъведенията, което произхожда от Корея и вече се използва от козметичния бранш по целия свят е шийт-маската - разкрасяващата бомба с незабавен ефект. В корейската грижа за красота маските за лице от години са част от ежедневната грижа. Шийт–маските са особено предпочитани, тъй като те осигуряват незабавен ефект по отношение на красотата и по този начин създават сияйна свежест на лицето за няколко минути.

 

          Шийт–маските са кърпи, изработени от памук или биоцелулоза с отвори в очите и устата, които са напоени с високоефективни съставки за подхранване, изглаждане и хидратиране на кожата. Има огромно разнообразие от маски за всякакви проблеми, независимо дали става въпрос за суха кожа, чувствителна кожа, зачервена кожа или дори за анти-стареене. Шийт–маските са напоени в серуми или есенции, които съдържат много полезни съставки като витамини и минерали. 

 

          Повечето продукти за грижа за кожата след нанасяне на лицето се изпаряват бързо, преди да могат да се абсорбират напълно и да постигнат висока ефективност. Въпреки това, корейските маски успяват "да влеят" активните съставки в кожата и ги фиксират върху нея. Шийт-маската образува бариера между кожата и външната среда и задържа влагата и полезните съставки. Влагата поддържа кожата мека, насърчава се производството на колаген в дълбоките слоеве на кожата. Освен това тя минимизира причинените щети от фактори на околната среда като прах, мръсотия, алергени и слънчевите вредни UV лъчи.

 

          Докато шийт-маската стои на лицето, порите се отварят, така че активните съставки да бъдат оптимално усвоени. В същото време маската предотвратява изпаряването на ценните активни вещества, така че да могат да проникнат напълно в кожата. В това се крие особеността и непосредственият ефект на тези маски. След първото нанасяне от 15 до 20 минути, кожата се снабдява с много ценни хранителни вещества и по този начин получава свеж, сияен вид.

 

Съвети за използване на маски:

          Преди да използвате шийт-маска, лицето трябва да бъде добре и старателно почистено. Тук препоръчваме корейския метод за двойно почистване. Кожата първо се почиства с маслосъдържащ продукт и след това отново се почиства с почистваща пяна. След почистване на лицето се препоръчва да се приложи тоник, за да се подготви кожата за последващата маска.


Разгледайте нашата колекция от маски, които хидратират, подхранват, рееитализират и озаряват кожата тук. Разкрийте най-красивата си кожа с нас!
 

 


Почистването на лицето с почистващо масло (cleansing oil; 클렌징 오일) е първата стъпка в корейската рутинна грижа за кожата на лицето. Тя е основна, но за съжаление, много жени я пропускат.

прочети още

Когато, каквото и да се случи в здравословен план с човек, винаги има една неизменна препоръка - да се приема витамин С. Той е един от най-важните сред витамините. Витамин C е водоразтворим антиоксидант, който е естествен компонент на здравото тяло. В това число и на здравата кожа.

прочети още

Клей маските, или иначе казано маските с глина, са един от най-предпочитаните продукти за грижа за кожата. Доказано ефикасни, лесни за съхранение и поддържане, клей маските са задължителни за поддържане на красива, здрава и в отлично състояние кожа. Но те не са така популярни, просто защото са част от някаква мода, а защото имат много предимства, които са многократно доказани с времето.

прочети още

Корейската козметика е доказано една от най-добрите в света, по отношение на качество и благоприятен ефект върху кожата. Но този ефект не се държи на самия произход на козметиката, а на съставките в тази козметика.

прочети още

Хиалуроновата киселина е естествено генерирана в тялото на човек. Тя има изключително отговорни задачи и свойства, от които зависят еластичността, красотата и здравето на кожата.

прочети още

Съставът, а не марката на един козметичен (а и не само) продукт е това, което го прави добър или не, подходящ или неподходящ, ефективен или не. Това естествено важи с пълна сила и за корейската козметика.

прочети още

Лек и освежаващ като пролетен дъжд, тоникът за лице е фантастичен продукт, от който не бива да лишаваме кожата си.

прочети още

Гелът от алое вера насърчава естествената регенерация на кожата, помага при кожни раздразнения или суха кожа. Има и противовъзпалителен и антибактериален ефект. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището „растение чудо“.

прочети още

10 стъпки? 3 стъпки не са ли достатъчни ... Не се притеснявайте, не сте сами! Корейската рутина за грижа за кожата отнема само 15 минути, защото не правим всяка стъпка всеки ден. Обещайте си да опитате, струва си! За да получите супер красива, гладка кожа е важно да почистете, намалите недостатъците и защитите кожата си.

прочети още