Предимствата на гел от алое вера

Предимствата на гел от алое вера

11 октомври 2019

          Алое Вера е многогодишно растение, популярно с лечебните си свойства. Намира широко проложение в козметичните продукти поради множеството витамини, ензими и минерали, които се съдържат в листата му. Множеството му ползи превръщат това лечебно растение във „вълшебно“ средство за грижа за кожата.  

 

          Геловете с алое вера помагат при естествената регенерация на кожата, при кожни раздразнения или суха кожа. Имат и противовъзпалителен и антибактериален ефект.  В корейската козметика геловете за хидратация на кожата са много популярни. Могат да се използват по всяко време при необходимост от допълнително освежаване. Алоето има свойството да задържа влагата за дълго време, прави кожата мека, свежа и помага за заглаждане фините линии.

 

 

Идеи за разнообразни приложения на геловете с алое вера:

1. Като овлажнител или маска. Към гела могат да се добавят различни масла и да се нанасят върху лицето. Подхранва кожата с влага, успокоява кожата, премахва раздразненията и лющенето, изглажда и
придава изключителна мекота.
2. Като хидратираща основа за грим.
3. Като крем след бръснене. Перфектно успокоява чувствителната кожа и силно хидратира.
4. Като регенерираща маска за коса. Гелът не е лепкав! Просто нанесете гела върху косата си и изплакнете след 10 минути. Ще получите овлажнени, меки и управляеми къдрици.
5. Като овлажняваща маска за очи. Нанесете гела върху памучни тампони, поставете върху очите.
6. Като регенерираща есенция за кожата на ръцете и ноктите. Нанесете крема върху ръцете и зоната на кутикулата (кожичките) за гладка, мека кожа и здрави нокти.
7. Като гел за грижа за тялото. Перфектно овлажнява и защитава кожата, облекчава дразненето, премахва лющенето, стягането на кожата и дискомфорта. Кожата става гладка и изключително мека.

 

 

 Гел с алое Nature Republic

 

Предимствата на гел от алое вера:

 

• осигурява на кожата влага;

 

• има антибактериален ефект;

 

• има успокояващ ефект (например върху кожни раздразнения);

 

• има противовъзпалителен ефект;

 

• насърчава регенерацията на кожата;

 

• охлаждащ ефект (например в случай на слънчево изгаряне).

 

 Вижте нашите предложения тук.


Почистването на лицето с почистващо масло (cleansing oil; 클렌징 오일) е първата стъпка в корейската рутинна грижа за кожата на лицето. Тя е основна, но за съжаление, много жени я пропускат.

прочети още

Когато, каквото и да се случи в здравословен план с човек, винаги има една неизменна препоръка - да се приема витамин С. Той е един от най-важните сред витамините. Витамин C е водоразтворим антиоксидант, който е естествен компонент на здравото тяло. В това число и на здравата кожа.

прочети още

Клей маските, или иначе казано маските с глина, са един от най-предпочитаните продукти за грижа за кожата. Доказано ефикасни, лесни за съхранение и поддържане, клей маските са задължителни за поддържане на красива, здрава и в отлично състояние кожа. Но те не са така популярни, просто защото са част от някаква мода, а защото имат много предимства, които са многократно доказани с времето.

прочети още

Корейската козметика е доказано една от най-добрите в света, по отношение на качество и благоприятен ефект върху кожата. Но този ефект не се държи на самия произход на козметиката, а на съставките в тази козметика.

прочети още

Хиалуроновата киселина е естествено генерирана в тялото на човек. Тя има изключително отговорни задачи и свойства, от които зависят еластичността, красотата и здравето на кожата.

прочети още

Съставът, а не марката на един козметичен (а и не само) продукт е това, което го прави добър или не, подходящ или неподходящ, ефективен или не. Това естествено важи с пълна сила и за корейската козметика.

прочети още

Лек и освежаващ като пролетен дъжд, тоникът за лице е фантастичен продукт, от който не бива да лишаваме кожата си.

прочети още

Корейската козметика вече се е наложила като иновативна, оригинална, натурална и ... изобретателна. Едно от нововъведенията, което произхожда от Корея и вече се използва от козметичния бранш по целия свят, е шийт-маската - разкрасяващата бомба с незабавен ефект.

прочети още

10 стъпки? 3 стъпки не са ли достатъчни ... Не се притеснявайте, не сте сами! Корейската рутина за грижа за кожата отнема само 15 минути, защото не правим всяка стъпка всеки ден. Обещайте си да опитате, струва си! За да получите супер красива, гладка кожа е важно да почистете, намалите недостатъците и защитите кожата си.

прочети още