Почистване на лице с почистващо масло – първа стъпка в корейския beauty ритуал

Почистване на лице с почистващо масло – първа стъпка в корейския beauty ритуал

14 януари 2021

Почистването на лицето с почистващо масло (cleansing oil; 클렌징 오일) е първата стъпка в корейската рутинна грижа за кожата на лицето. Тя е основна, но за съжаление, много жени я пропускат.

 

Използването на почистващо олио е първата стъпка в толкова популярната техника на „двойно почистване“. Тази стъпка подготвя кожата за корейския beauty ритуал.

 

Почистващото масло е продукт за почистване на лицето, формулиран със съставки на базата на масла. Това, разбира се, не означава да си измивате лицето със зехтин. Всъщност използваните масла са специално създадени за кожата на лицето, така че да се емулгират по-добре и да се отстраняват по-лесно.

Почистващите продукти на маслена основа имат предимство пред чистите масла, защото съдържат вид съставка, известна като емулгатор. Това позволява на маслото да се смеси с вода и да образува млечна емулсия, което улеснява изплакването от кожата, вместо да оставя мазни остатъци. Някои от най-често срещаните съставки, използвани в тези почистващи препарати са семена от жожоба, лен, агран, макадамия, слънчогледово масло.

 

Почистващите масла подхранват кожата и текстурата им е много приятна. Те са растителни масла и и се плъзгат по кожата като коприна.

 

Почистващото масло има „магнитен ефект“ като извежда себума, грима и слънцезащитния крем, които са се натрупали в порите. Нещо, което никой почистващ препарат на водна основа не може да направи, колкото и качествен да е той. По този начин, ако кожата е прекалено мазна, може да се премахне излишен себум и замърсявания. Премахват се потта, бактериите и старите кожни клетки и последващата втора стъпка на почистване ще почисти много по-дълбоко порите, за да премахне всякакви останали примеси. Тази стъпка помага и за контролиране на огнищата при акне.

 

Резутатът? Чиста, мека и копринена кожа.

 

 

Почистващите маслени продукти могат да бъдат течни под формата на олио или под фирмата на балсам. Почистващото олио обикновено има помпичка и са достатъчни няколко капки за да се почисти лицето.

Почистващите балсами най-често са в бурканчета. Тяхното съдържание се разтопява до олио при допир с кожата и се разнася лесно. Предимстовото им е, че са удобни за пътуване.

Почистващите маслени продукти са подходящи за всеки тип кожа. Те хидратират зрялата и сухата кожа, редуцират себума при мазна кожа и са подходящи дори за чувствителна кожа.


Когато, каквото и да се случи в здравословен план с човек, винаги има една неизменна препоръка - да се приема витамин С. Той е един от най-важните сред витамините. Витамин C е водоразтворим антиоксидант, който е естествен компонент на здравото тяло. В това число и на здравата кожа.

прочети още

Клей маските, или иначе казано маските с глина, са един от най-предпочитаните продукти за грижа за кожата. Доказано ефикасни, лесни за съхранение и поддържане, клей маските са задължителни за поддържане на красива, здрава и в отлично състояние кожа. Но те не са така популярни, просто защото са част от някаква мода, а защото имат много предимства, които са многократно доказани с времето.

прочети още

Корейската козметика е доказано една от най-добрите в света, по отношение на качество и благоприятен ефект върху кожата. Но този ефект не се държи на самия произход на козметиката, а на съставките в тази козметика.

прочети още

Хиалуроновата киселина е естествено генерирана в тялото на човек. Тя има изключително отговорни задачи и свойства, от които зависят еластичността, красотата и здравето на кожата.

прочети още

Съставът, а не марката на един козметичен (а и не само) продукт е това, което го прави добър или не, подходящ или неподходящ, ефективен или не. Това естествено важи с пълна сила и за корейската козметика.

прочети още

Лек и освежаващ като пролетен дъжд, тоникът за лице е фантастичен продукт, от който не бива да лишаваме кожата си.

прочети още

Гелът от алое вера насърчава естествената регенерация на кожата, помага при кожни раздразнения или суха кожа. Има и противовъзпалителен и антибактериален ефект. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището „растение чудо“.

прочети още

Корейската козметика вече се е наложила като иновативна, оригинална, натурална и ... изобретателна. Едно от нововъведенията, което произхожда от Корея и вече се използва от козметичния бранш по целия свят, е шийт-маската - разкрасяващата бомба с незабавен ефект.

прочети още

10 стъпки? 3 стъпки не са ли достатъчни ... Не се притеснявайте, не сте сами! Корейската рутина за грижа за кожата отнема само 15 минути, защото не правим всяка стъпка всеки ден. Обещайте си да опитате, струва си! За да получите супер красива, гладка кожа е важно да почистете, намалите недостатъците и защитите кожата си.

прочети още