Основни свойства на зеления чай

Основни свойства на зеления чай

4 юни 2021

 

Всеизвестен факт е, че органите на тялото функционират добре и ефективно, когато за тях се полагат необходимите грижи, по възможност качествено. Когато има проблем, има и съответното решение, което с още по-голяма сила важи за природата и за човешкото тяло.

Едно от най-добрите средства за комплексна грижа за тялото, което се намира лесно в природата и е достъпно, е зеленият чай. Чудодейните му свойства под формата на напитка, помада или други, се използват в Азия от векове. Той има прекрасно влияние върху всички органи.

Най-големият орган на човек е кожата и тя, в ролята си на външна обвивка на тялото има особено голяма нужда от гореспоменатата качествена грижа, която да я поддържа в добър вид. И за нея, както за другите органи, зеленият чай е от изключителна полза, което превръща този дар на природата в предпочитан за използване в козметиката. Кои са свойствата на зеления чай, които го превръщат в полезен за кожата?

 

Без странични ефекти

 

Зеленият чай няма никакви странични ефекти, когато се прилага върху кожата под каквато и да е форма. Той е анти алергенен, натурален продукт, от който върху кожата има само ползи, без никакви вреди или рискове. Поради тази причина зеленият чай е подходящ за всички типове кожа.

 

Без агресия

 

Зеленият чай има меко, неагресивно действие върху кожата. Това позволява използването му при всякакви условия и състояния на кожата. За разлика от други натурални и природни продукти, зеленият чай във всеки един момент може да бъде приложен и да активира своите лечебни свойства и действия.

 

Активно третиране

 

Богатият набор от свойства на зеления чай позволява той да третира активно широк диапазон от кожни проблеми. Като се започне от обикновени раздразнения и отоци и се стигне до сериозни кожни проблеми като акне и розацея, зеленият чай може да въздейства отлично върху всички често срещани състояния на кожата.

 

Постоянно действие

 

С използването на зеления чай не може да се прекали. В действителност, дори в природата има елементи, с които организмът и кожата могат да се пренаситят и в определен момент да се постигне обратен ефект. Зеленият чай не е такъв елемент. Той се абсорбира от кожата и организма и действа по разрешаването на различни проблеми, без да се получава ефекта на негативното натрупване.

 

Съдържа биоактивни компоненти

 

Зеленият чай съдържа биоактивни компоненти, които не само действат сами по себе си, но и подпомагат самия организъм и кожата да активират своите собствени сили, за да влияят и да въздействат върху различни състояния. Тоест ефектът от зеления чай в козметиката е двоен - веднъж той въздейства върху клетките, втори път дава стимул клетките да увеличат силите си за да се преборят с проблемите.

Зеленият чай е едно от първите средства използвани в Азия за постигане на здраве и красота, както на тялото, така и на кожата. И днес, векове по-късно, той продължава да има тази чудодейна сила.

 

Снимка: Photo by Arfan Abdulazeez on Unsplash


Жожоба - толкова звучно и красиво име, за също толкова полезно за женската красота растение. Жожобата има история в продуктите за красота на не една или две народности и от най-древни времена се използват нейните качества, за да запази нежната половина от човечеството своя нежен, здрав и изящен външен вид.

прочети още

AHA и BHA са хидрокси киселини, които правилно използвани и вложени в продукти за красота, могат да свършат чудеса за идеалния вид на женската кожа. И двете киселини се влагат в различни по вид продукти, като се започне от дълбокопочистващи, мине се през тонери и овлажнители, стигне се до ексфолианти и маски.

прочети още

Продуктите на COXIR са основно създадени с натурални продукти, които освен да повлияват на кожата и да разрешават кожни проблеми, я стимулират сама да се бори с тези проблеми, благодарение на собствените си защитни механизми. Широката гама от продукти е едно отлично допълнение към качеството на съставките.

прочети още

В рамките на едва няколко часа, кожата на човек е способна да се затрупа с бактерии и замърсявания от въздуха, с наслоявания и неприятни следи от динамиката на деня. И всички те, рано или късно, оказват пагубно влияние върху кожата, което се изразява в преждевременна поява на признаци на стареене, посърнала кожа, лош общ вид.

прочети още

Зеленият чай е сред първите природни средства, за които има доказателства, че са се използвали в процедурите за красота в Далечния Изток, при това паралелно с използването му за медицински цели. Във времена, когато индустриите не само не са били развити, но и е нямало помен от тях, зеленият чай е бил тайната за красота на най-забележителните по хубост жени, известни с безупречна, бяла и нежна кожа - корейките и японките.

прочети още

Зеленият чай си е зелен чай във всичките му видове и форми. Без значение в каква форма се използва, неговите качества и предимства за тялото са безспорни. Защо тогава е създадена козметика със зелен чай, а просто не се приема по една чаша веднъж на ден, например?

прочети още

Векове наред зеленият чай е част от ежедневните ритуали за красота на жените от Азия. Корейки, японки, китайки или иначе казано жените с най-чиста, красива и с младежки вид кожа, използват редовно зелен чай под различни форми, за да поддържат красотата си. Но защо именно зелен чай, а не лайка, каркаде или други растения?

прочети още

Ексфолирането на кожата е един от най-добрите начини за поддържане на нейните здраве и вид. В природата ексфолирането се случва по естествен начин или поне би следвало да е така за всички същества. Но не и за човека. Когато човешката кожа не може да се ексфолира по естествена начин, то се налага тя да бъде подпомогната някак.

прочети още

Алфа хидрокси киселините (AHA) са сред най-предпочитаните киселини в козметиката и в частност във висококачествените корейски продукти. Използвани основно за нуждите на пилинга, тези киселини могат да имат и редица други ползи за кожата и нейните здраве и красив вид.

прочети още

MISSHA - за всеки, който някога е срещал името на този производител на корейска козметика или някога е използвал техни продукти, тези букви говорят достатъчно. За тези, които нямат поглед върху корейските производители, това име трябва да бъде запомнено.

прочети още

Почистването на лицето с почистващо масло (cleansing oil; 클렌징 오일) е първата стъпка в корейската рутинна грижа за кожата на лицето. Тя е основна, но за съжаление, много жени я пропускат.

прочети още

Когато, каквото и да се случи в здравословен план с човек, винаги има една неизменна препоръка - да се приема витамин С. Той е един от най-важните сред витамините. Витамин C е водоразтворим антиоксидант, който е естествен компонент на здравото тяло. В това число и на здравата кожа.

прочети още

Клей маските, или иначе казано маските с глина, са един от най-предпочитаните продукти за грижа за кожата. Доказано ефикасни, лесни за съхранение и поддържане, клей маските са задължителни за поддържане на красива, здрава и в отлично състояние кожа. Но те не са така популярни, просто защото са част от някаква мода, а защото имат много предимства, които са многократно доказани с времето.

прочети още

Корейската козметика е доказано една от най-добрите в света, по отношение на качество и благоприятен ефект върху кожата. Но този ефект не се държи на самия произход на козметиката, а на съставките в тази козметика.

прочети още

Хиалуроновата киселина е естествено генерирана в тялото на човек. Тя има изключително отговорни задачи и свойства, от които зависят еластичността, красотата и здравето на кожата.

прочети още

Съставът, а не марката на един козметичен (а и не само) продукт е това, което го прави добър или не, подходящ или неподходящ, ефективен или не. Това естествено важи с пълна сила и за корейската козметика.

прочети още

Лек и освежаващ като пролетен дъжд, тоникът за лице е фантастичен продукт, от който не бива да лишаваме кожата си.

прочети още

Гелът от алое вера насърчава естествената регенерация на кожата, помага при кожни раздразнения или суха кожа. Има и противовъзпалителен и антибактериален ефект. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището „растение чудо“.

прочети още

Корейската козметика вече се е наложила като иновативна, оригинална, натурална и ... изобретателна. Едно от нововъведенията, което произхожда от Корея и вече се използва от козметичния бранш по целия свят, е шийт-маската - разкрасяващата бомба с незабавен ефект.

прочети още

10 стъпки? 3 стъпки не са ли достатъчни ... Не се притеснявайте, не сте сами! Корейската рутина за грижа за кожата отнема само 15 минути, защото не правим всяка стъпка всеки ден. Обещайте си да опитате, струва си! За да получите супер красива, гладка кожа е важно да почистете, намалите недостатъците и защитите кожата си.

прочети още