Охлювен муцин - тайната на корейската козметика

Охлювен муцин - тайната на корейската козметика

3 ноември 2020

Съставът, а не марката на един козметичен (а и не само) продукт е това, което го прави добър или не, подходящ или неподходящ, ефективен или не. Това естествено важи с пълна сила и за корейската козметика. Поради нейното естество, произход и отличителни качества, корейската козметика е дори по-интересна за потребителите и любителите ú по отношение на състава си. Една от най-често срещаните съставки на козметиката от тази прекрасна източна страна е охлювеният муцин. Нетрадиционна съставка за нашите географски ширини, той всъщност е една от тайните за високото качество на корейската козметика.

 

Същност на охлювения муцин

Охлювеният муцин е секретът, който охлювът оставя след себе си, движейки се. Припомнете си само бляскавата следа на охлюва, която проблясва перлено под слънчевите лъчи. Този секрет има защитна и предпазваща функция, защото благодарение на него охлювът не само се движи по-плавно и приплъзвайки се върху различни повърхности. Муцинът спомага повърхността на кожата на охлювите да се запази цяла, да не се нарани или увреди след това активно търкане при движение.

 

 

Как се добива муцинът?

Охлювеният муцин се добива от определени видове охлюви, по естествен начин, в контролирана, защитена и безвредна за охлювите среда. Няколко големи производителя на суровини за корейската козметика отглеждат охлюви в специални ферми. Там охлювите имат създаден естествен хабитат, в който живеят и функционират както в околната среда. С тази разлика, че средата е контролирана, за да може охлювите да се развиват при възможно най-добри условия и съответно да секретират възможно най-качествено. Без преувеличение, може да се каже, че муцинът се събира единствено от щастливи охлюви. Факт е, че охлювите секретират повече, когато са спокойни и се движат бавно, необезпокоявани.

 

 

Есенция с охлювен муцин

 

 

Как се обработва муцинът?

За да може да се събере муцин, охлювите биват поставени в тъмна стая, върху специално създадени за целта мрежи. Всеки охлюв разполага с тридесет минути за да се придвижи по мрежата и да остави своите муцинови следи. След изтичане на това време, охлювите се прибират в местата им на пребиваване в охлювената ферма, а муцинът внимателно и деликатно се събира. Процесът трябва да бъде наистина внимателен, за да може да се събере възможно най-голямо количество муцин от мрежите, при спазване на изисквания за хигиена и технологични изисквания. Всеки производител на охлювен муцин има своя тайна технология за обработка. Но при тези, които след това влагат муцина в производство на наутрални и екологично чисти продукти правилото е едно - охлювеният муцин се обработва по естествен, натурален начин, за да се запазят неговите качества.

Охлювеният муцин е просто едно от богатствата на природата, което корейската козметична индустрия е открила. Реално, муцинът в природата просто изчезва. Но защо да се губи нещо, което е изключително ценно и благотворно за човешката кожа?

 

Вижте един от ТОП продуктите с муцин от охлюв тук.


Почистването на лицето с почистващо масло (cleansing oil; 클렌징 오일) е първата стъпка в корейската рутинна грижа за кожата на лицето. Тя е основна, но за съжаление, много жени я пропускат.

прочети още

Когато, каквото и да се случи в здравословен план с човек, винаги има една неизменна препоръка - да се приема витамин С. Той е един от най-важните сред витамините. Витамин C е водоразтворим антиоксидант, който е естествен компонент на здравото тяло. В това число и на здравата кожа.

прочети още

Клей маските, или иначе казано маските с глина, са един от най-предпочитаните продукти за грижа за кожата. Доказано ефикасни, лесни за съхранение и поддържане, клей маските са задължителни за поддържане на красива, здрава и в отлично състояние кожа. Но те не са така популярни, просто защото са част от някаква мода, а защото имат много предимства, които са многократно доказани с времето.

прочети още

Корейската козметика е доказано една от най-добрите в света, по отношение на качество и благоприятен ефект върху кожата. Но този ефект не се държи на самия произход на козметиката, а на съставките в тази козметика.

прочети още

Хиалуроновата киселина е естествено генерирана в тялото на човек. Тя има изключително отговорни задачи и свойства, от които зависят еластичността, красотата и здравето на кожата.

прочети още

Лек и освежаващ като пролетен дъжд, тоникът за лице е фантастичен продукт, от който не бива да лишаваме кожата си.

прочети още

Гелът от алое вера насърчава естествената регенерация на кожата, помага при кожни раздразнения или суха кожа. Има и противовъзпалителен и антибактериален ефект. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището „растение чудо“.

прочети още

Корейската козметика вече се е наложила като иновативна, оригинална, натурална и ... изобретателна. Едно от нововъведенията, което произхожда от Корея и вече се използва от козметичния бранш по целия свят, е шийт-маската - разкрасяващата бомба с незабавен ефект.

прочети още

10 стъпки? 3 стъпки не са ли достатъчни ... Не се притеснявайте, не сте сами! Корейската рутина за грижа за кожата отнема само 15 минути, защото не правим всяка стъпка всеки ден. Обещайте си да опитате, струва си! За да получите супер красива, гладка кожа е важно да почистете, намалите недостатъците и защитите кожата си.

прочети още