Най-популярните съставки в корейската козметика

Най-популярните съставки в корейската козметика

27 ноември 2020

Корейската козметика е доказано една от най-добрите в света, по отношение на качество и благоприятен ефект върху кожата. Но този ефект не се държи на самия произход на козметиката, а на съставките в тази козметика. Кои са най-популярните съставки в корейската козметика, които я превръщат в несъмнено най-добрата?

 

Охлювен муцин

Охлювеният муцин е секретът, който тези животни оствят след себе си. На пръв поглед лигав и нелицеприятен, муцинът няма мирис, не се усеща, когато е вложен в продукт за красота, не създава неприятни усещания при използването му. За сметка на това той е буквално лековит - успокоява раздразнената кожа, лекува рани, действа благоприятно при хиперпигментация, забавя стареенето на кожата.

 

Хиалуронова киселина

Хиалуронова киселина е от полезните за кожата и тялото на човека киселини. Тя е естествена съставка на човешката кожа и когато производство ú в организма започне да намалява, започват и процеси като загрубяване на кожата, изсушаване, лющене. Тъй като хиалуроновата киселина хидратира и поддържа еластичността на кожата, тя е водеща съставка в корейските продукти за грижа.

 

Прополис

Прополисът е натурален продукт, произвеждан от пчелите. В природата събиращите мед и работливи пчели го използват за да изграждат имунитет и да укрепват кошерите си. Корейците са се възползвали от тези благодатни свойства на прополиса и го използват активно в своите продукти с цел антибактериална, противогъбична, антивирусна, антиоксидантна и противовъзпалителна грижа за кожата.

 

Арбутин

Арбутинът може да бъде открит в боровинките, пшеницата, мечото грозде и други, които векове наред се използват в медицината заради своята наситеност с гликозиди. Арбутинът е известен с това, че по естествен път подтиска ензимите, които произвеждат меланин в клетките и съответно води до намаляване на нежеланата пигментация на кожата. Това е и основната причина той да има такова широко приложение в корейската козметика.

 

Азиатска центела

Центелата е билка с широко медицинско приложение в азиатската козметика и в частност- в корейската. Центелата има антиоксидантно, хидратиращо действие, влияе положително на раздразнената и суха кожа, източник е на аминокиселини, които лекуват и възстановяват кожата.

 

Зелен чай

Зеленият чай е един от най-мощните антиоксиданти, познат в козметичната индустрия. Богат на биологично активни вещества, като витамини, аминокиселини, полифеноли и минерали, той спомага кожата да добие гладък и сияен вид и да се справи с оксидативния стрес нанасящ щети върху нея.

 

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е етерично масло, което има широко приложение в корейската козметика поради своите антибактериални, антивирусни, противовъзпалителни и противогъбични свойства. То почиства кожата изключително добре и в дълбочина и се справя отлично с различни алергични реакции и инфекции на кожата.

 

Алое вера

Алое вера е малката тайна на корейската козметика. Гелът от това невероятно растение спомага за активната и качествена грижа за кожата, тъй като хидратира, придава свежест, подхранва и има подмладяващ ефект.

 

Охлювен муцин, хиалуронова киселина, прополис, арбутин, азиатска центела, зелен чай, масло от чаено дърво и алое вера са осемте най- често използвани съставки в корейската козметика. Те са чудният микс, който превръща тази козметика в най-доброто за кожата и нейното здраве.

 

 


Почистването на лицето с почистващо масло (cleansing oil; 클렌징 오일) е първата стъпка в корейската рутинна грижа за кожата на лицето. Тя е основна, но за съжаление, много жени я пропускат.

прочети още

Когато, каквото и да се случи в здравословен план с човек, винаги има една неизменна препоръка - да се приема витамин С. Той е един от най-важните сред витамините. Витамин C е водоразтворим антиоксидант, който е естествен компонент на здравото тяло. В това число и на здравата кожа.

прочети още

Клей маските, или иначе казано маските с глина, са един от най-предпочитаните продукти за грижа за кожата. Доказано ефикасни, лесни за съхранение и поддържане, клей маските са задължителни за поддържане на красива, здрава и в отлично състояние кожа. Но те не са така популярни, просто защото са част от някаква мода, а защото имат много предимства, които са многократно доказани с времето.

прочети още

Хиалуроновата киселина е естествено генерирана в тялото на човек. Тя има изключително отговорни задачи и свойства, от които зависят еластичността, красотата и здравето на кожата.

прочети още

Съставът, а не марката на един козметичен (а и не само) продукт е това, което го прави добър или не, подходящ или неподходящ, ефективен или не. Това естествено важи с пълна сила и за корейската козметика.

прочети още

Лек и освежаващ като пролетен дъжд, тоникът за лице е фантастичен продукт, от който не бива да лишаваме кожата си.

прочети още

Гелът от алое вера насърчава естествената регенерация на кожата, помага при кожни раздразнения или суха кожа. Има и противовъзпалителен и антибактериален ефект. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището „растение чудо“.

прочети още

Корейската козметика вече се е наложила като иновативна, оригинална, натурална и ... изобретателна. Едно от нововъведенията, което произхожда от Корея и вече се използва от козметичния бранш по целия свят, е шийт-маската - разкрасяващата бомба с незабавен ефект.

прочети още

10 стъпки? 3 стъпки не са ли достатъчни ... Не се притеснявайте, не сте сами! Корейската рутина за грижа за кожата отнема само 15 минути, защото не правим всяка стъпка всеки ден. Обещайте си да опитате, струва си! За да получите супер красива, гладка кожа е важно да почистете, намалите недостатъците и защитите кожата си.

прочети още