Хиалуроновата киселина в корейската козметика

Хиалуроновата киселина в корейската козметика

6 ноември 2020

Хиалуроновата киселина е естествено генерирана в тялото на човек. Тя има изключително отговорни задачи и свойства, от които зависят еластичността, красотата и здравето на кожата.

 

Важната задача на хиалуроновата киселина

 

Хиалуроновата киселина е отговорна за вътреклетъчното задържане на вода, което способства за поддържане на нормален воден баланс на клетките. Когато хиалуроновата киселина в организма е в оптимални количества, това се отразява пряко на кожата и на нейната еластичност. С възрастта, с остаряване на клетките, с агресивните и не толкова външни влияния, неминуемо, производството на хиалурон намалява. Постепенно кожата губи естествения източник, който я овлажнява и поддържа еластична и това започва да се отразява. Кожата започва видимо да залинява, да става суха, да изтънява, да се лющи и най-неприятното - да се изпъстря с малки почти видими бръчици, които с времето стават все по-големи и осезаеми.

 

 

Кога е нужно външно приложение?

 

Когато всички изброени по-горе неприятни състояния на кожата започнат да стават видими, да създават дискомфорт, е време за външна намеса. Назрява необходимост да се намери начин за компенсиране на загубата на хиалуронова киселина и намалялото ú производство в тялото. И тъй като корейската козметична индустрия се е доказала във времето с качествен хиалурон вложен в още по-качествените си продукти, корейската козметика е една отлична алтернатива.

 

Какъв ефект да очаквате от корейска козметика с хиалурон?

 

Още в първия момент на използване на корейска козметика с хиалурон, резултатът е видим. Кожата веднага се хидратира в дълбочина и неприятното напрежение изчезва, заменено от усещане за еластичност.

След няколко поредни нанасяния на продукт с хиалуронова киселина, тъканите започват да се регенерират, а пропускливостта на клетъчните мембрани се подобрява, осигурявайки правилна клетъчна функционалност. Външният израз на това е намаляване на възпаленията и добиване на сияен и здрав вид на кожата.

При по-продължително използване на хиалуронова киселина, малките и фини бръчки се заглаждат, а появата на нови се стопира. Кожата изглежда гладка и подмладена.

 

Серум с хиалуронова киселина

 

 

Как да се използва хиалуроновата киселина правилно?

 

Правилното използване на продукти с хиалуронова киселина е важна част от положителния ефект, който може да се постигне за кожата. Продуктите с хиалуронова киселина трябва да се прилагат веднага след почистване на кожата, когато тя е все още леко влажна. Ако хиалуронът се използва с комбинация с друг качествен крем с хидратиращи съставки, ефектът би бил още по-добър. Най-подходящите и с доказан ефект продукти с хиалуронова киселина са ампулите/серумите, шийт маските и кремовете. Когато се използват ампули/серуми, е много важно субстрактът да се нанася с леки потупващи движения. При шийт маските е задължително те да се поставят плътно прилепнали към лицето. Що се отнася до кремовете с хиалуронова киселина, те следва да се втриват в кожата с масажни движения от вътрешната част на лицето, към външната.

 

 

Хиалуроновата киселина е изключително важна за кожата. И когато настъпи време организмът повече да не се справя с нейното производство, на помощ идват качествените корейски продукти с хиалурон - лесни за използване, достъпни и най-важното - изключително ефикасни, те са начинът за постигане на здрава, сияйна и красива кожа.


Почистването на лицето с почистващо масло (cleansing oil; 클렌징 오일) е първата стъпка в корейската рутинна грижа за кожата на лицето. Тя е основна, но за съжаление, много жени я пропускат.

прочети още

Когато, каквото и да се случи в здравословен план с човек, винаги има една неизменна препоръка - да се приема витамин С. Той е един от най-важните сред витамините. Витамин C е водоразтворим антиоксидант, който е естествен компонент на здравото тяло. В това число и на здравата кожа.

прочети още

Клей маските, или иначе казано маските с глина, са един от най-предпочитаните продукти за грижа за кожата. Доказано ефикасни, лесни за съхранение и поддържане, клей маските са задължителни за поддържане на красива, здрава и в отлично състояние кожа. Но те не са така популярни, просто защото са част от някаква мода, а защото имат много предимства, които са многократно доказани с времето.

прочети още

Корейската козметика е доказано една от най-добрите в света, по отношение на качество и благоприятен ефект върху кожата. Но този ефект не се държи на самия произход на козметиката, а на съставките в тази козметика.

прочети още

Съставът, а не марката на един козметичен (а и не само) продукт е това, което го прави добър или не, подходящ или неподходящ, ефективен или не. Това естествено важи с пълна сила и за корейската козметика.

прочети още

Лек и освежаващ като пролетен дъжд, тоникът за лице е фантастичен продукт, от който не бива да лишаваме кожата си.

прочети още

Гелът от алое вера насърчава естествената регенерация на кожата, помага при кожни раздразнения или суха кожа. Има и противовъзпалителен и антибактериален ефект. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището „растение чудо“.

прочети още

Корейската козметика вече се е наложила като иновативна, оригинална, натурална и ... изобретателна. Едно от нововъведенията, което произхожда от Корея и вече се използва от козметичния бранш по целия свят, е шийт-маската - разкрасяващата бомба с незабавен ефект.

прочети още

10 стъпки? 3 стъпки не са ли достатъчни ... Не се притеснявайте, не сте сами! Корейската рутина за грижа за кожата отнема само 15 минути, защото не правим всяка стъпка всеки ден. Обещайте си да опитате, струва си! За да получите супер красива, гладка кожа е важно да почистете, намалите недостатъците и защитите кожата си.

прочети още