Ексфолиантите BHA

Ексфолиантите BHA

1 юни 2021

Ексфолирането на кожата е един от най-добрите начини за поддържане на нейните здраве и вид. В природата ексфолирането се случва по естествен начин или поне би следвало да е така за всички същества. Но не и за човека. Когато човешката кожа не може да се ексфолира по естествена начин, то се налага тя да бъде подпомогната някак. А това „някак” е ексфолиант. Ексфолиантите биват различни по вид и състав, макар принципът им на действие да е идентичен. И един от тези видове е BHA екфолиантът.

 

Същност и принцип на действие на BHA ексфолианта

 

BHA е наименование идващо от съкращението за бета хидрокси киселина, която е известна още като салицилова киселина. Въпреки, че думата «киселина» звучи страшно и плашещо, тя си остава това - просто дума, описваща същността, но не и основните характеристики на BHA. BHA не може да се опише като абразивен или агресивен препарат, а напротив - той действа деликатно и има успокояващи свойства. В своята същност е силно естествено противовъзпалителен, с нежно и деликатно действие върху кожата, с почти физически неусещащо се ексфолиращо действие. Това действие се активира върху горните слоеве на кожата, които са с натрупало се голямо количество мъртви кожни клетки по тях, заринали и скрили под себе си здравата, красива и сияйна кожа. Тъй като мъртвата кожа не може да пренася импулси, тя не е свързана с организма, нейното отстраняване не причинява никакъв дискомфорт, а единствено усещане за лекота и регенерация.

 

С какво още BHA ексфолиантът допринася за здравето на кожата?

 

Освен, че позволява лесно, безопасно и ефективно отстраняване на мъртвата кожа, ексфолиантът действа на живите и здрави клетки да се освободят от дефектите си, да се възобновят, да бъдат подхранени. BHA се справя чудесно с черните точки, неравния тен, разширените пори, замърсявания, натрупани от околната среда. Той хидратира, антиоксидира, възстановява и подсилва кожата.

 

За какви типове кожа е подходящ BHA ексфолиант?

 

BHA ексфолиантът може да се използва при всички видове кожа, като е силно препоръчителен за типовете от нормална до мазна, за такава която е с разширени пори, с признаци на преждевременно стареене или страдаща от акне. BHA дава отлични резултати при третиране на редица кожни проблеми и им противодейства отлично, като е агресивен срещу кожните проблеми и деликатен към самата кожата. За някои типове чувствителност на кожата, този ексфолиант е отново отличен, тъй като успокояващото му действие е осезаемо и много отчетливо.

 

Кога BHA ексфолиантът е подходящ за използване?

 

BHA е отлично средство за ексфолиране, когато фокусът е върху горните слоеве на кожата, по нейната повърхност и не е необходимо въздействие в дълбочина. Също така, той е отличен за кожа, която преди това не е била подложена на различни външни или вътрешни агресори и проблемите по нея са в начален стадий, а не задълбочени и изискващи по-сериозно или дългосрочно и специализирано третиране. Разбира се, това не изключва употребата на BHA и при по- задълбочени проблеми, но само след консултация със специалист и в комбинация с други продукти.

BHA ексфолиантът е отличен за ежедневна употреба, когато се цели добър вид на кожата. Той е деликатен към кожата, агресивен към кожните проблеми и бързодействащ.

Винаги след използване на BHA ексфолиантът, нансяйте слънцезащитен продукт като последна стъпка от рутината си когато излизате навън.


Слънцето може да бъде приятел, но може да бъде и враг. Неговите лъчи могат да галят нежно кожата или да оставят трайни и непоправими следи по нея. Какъв ще е резултатът зависи от няколко фактора, в това число силата на самото слънце, типа и чувствителността на кожата и не на последно място, но от огромно значение - използването на слънцезащитен продукт. Слънцезащитата е това, което превръща слънчевите лъчи от приятел във враг и дава възможност да се наслаждаме максимално на нежната прегръдка на слънцето, без страх. Но само това ли е? Как слънцезащитата всъщност помага и защо трябва да я използваме?

прочети още

Нов сезон, нови нужди на кожата! Когато лятото загатне за своето пристигане, трябва да сме подготвени да го посрещнем подобаващо, особено що се касаят продуктите, които използваме за грижа за кожата. При едни е нужно да се промени само интензитета на използване, при други е необходимо да се промени съдържанието, а трети продукти трябва изобщо да се изключат от грижата.

прочети още

Очите са прозорците на душата. Които трябва да дават светлина, да разказват истории, да представят емоции. Но и те първи показват умората, стреса, промяната в структурата на кожата, остаряването на тялото и на душата. Поради тази причина именно очите изискват най-много грижа.

прочети още

Модерни продукти за красота, отговарящи на съвременните изисквания на динамичните хора. Модерни продукти за красота, даващи ефикасен отговор на кожните проблеми, породени от обкръжаващата среда, променила се до неузнаваемост през последните десетилетия. Модерни продукти за красота, които използват иновативни съставки и самите те са иновативни. Това е светът на корейската козметика.

прочети още

В състава на много от иновативните козметични серии вече може да бъде открита поне една емулсия. Често в сериите от продукти дори се предлага емулсия като отделен продукт. При корейските козметични продукти емулсиите като съставка или самостоятелен продукт се срещат още по- често.

прочети още

Макадамията е една малка ядка, която силно наподобява познатите у нас лешникови ядки. С кафява черупка, във вътрешността с бежово съдържание, тя е истинско съкровище за влагане в разкрасителни продукти. Въпреки, че може да се използва в различни свои състояния, най-често се пресова, за да може от малките симпатични ядки да се извлече масло. А това масло, е изключително богато както както състав, така и на приложения и ползи.

прочети още

Злато в козметиката - нова тенденция, странна мода или начин за осигуряване на по-добра грижа за здравето и красотата на кожата е това? За някои е първото, за други е второто, а за специалистите в областта и потребителите, които обръщат особено внимание на състоянието на кожата си, е третото.

прочети още

България е всеизвестна с маслодайната си роза. И въпреки, че страната ни е най-популярната в света производителка на рози и продукти, които я съдържат, великолепието, силата и ползите на уханното цвете, далеч не са открити първо в страната ни и далеч не се използват само у нас.

прочети още

Лайката е една съставка в козметичните продукти, която е много добре позната и има дълга история. Достъпна в природата, тя векове наред е използвана от жените по цял свят. Днес, тя заема своето достойно място в козметичните продукти и често влиза в състава им. Кое превръща лайката в толкова желан ингредиент на висококачествената козметика?

прочети още
Пачовете за под очи
18 февруари 2022

Торбички под очите, кожа изгубила блясъка си, рефлектираща и върху загуба на блясъка в очите - това е често срещано явление. Очите са прозорец на душата и както прозорците трябва да са кристално чисти, така и кожата около очите трябва да е красива, нежна, бляскава. В забързаното ежедневие, това изглежда да не е лесна задача. Но не е и нерешима. И решението се казва пач за под очите.

прочети още

Зимата е един от най-лошите сезони за кожата, особено за тази на ръцете. Подложена на лошите метереологични условия, често мокрена и сушена, брулена от студен вятър, а и непрекъснато дезинфекцирана, кожата на ръцете страда месеци наред, докато сезонът не се смени, времето не се оправи и външните влияния не са толкова агресивни.

прочети още
Какво е ниацинамид?
23 декември 2021

Във все повече корейски продукти като една от основните или най- малкото важните и полезни съставки се среща ниацинамид. И това не е случайно. Както не е случаен и ниацинамидът като продукт. Какво представлява той?

прочети още

Хиалуроновата киселина е естествен гликозаминогликан, който може да бъде открит в съединителната тъкан на тялото. Тя е основен компонент на кожата, този който има пряко отношение към нейната структура, еластичност, плътност и хидратация.

прочети още

Когато става въпрос за козметика и особено за корейска козметика, понятията ново и старо са абсолютно абстрактни. В една страна, в която разкрасяването е познато и има дълбоки корени много преди да се зароди разкрасителната индустрия, а козметичните продукти лежат на основата на древни и тайни миксове, няколко десетилетия присъствие на пазара не могат да се приемат за сериозно присъствие.

прочети още
the SKIN HOUSE
23 декември 2021

the SKIN HOUSE - да наречеш така своята марка означава да имаш доверие в продуктите, които произвеждаш и предлагаш на своите клиенти, като висококачествени продукти, с брилянтно реноме.

прочети още

Един странно изглеждащ корен, а толкова много ползи от него - това е женшенът. Традиционно използван в качествените корейски разкрасителни продукти, коренът от женшен не е случайна тяхна съставка. Събрал в себе си сякаш цяла вселена от полезни елементи, той е природно бижу, което крие в себе си тайните на корейската красота. Какви са всъщност ползите от това традиционно азиатско растение?

прочети още

Женшен е традиционна азиатска съставка за висококачествени продукти за красота. Използван за консумация и за външна употреба, той има много преимущества за всички аспекти на човешкото тяло. Поради тази причина, във все повече продукти женшенът се влага било то като активна съставка или като помощна такава. Какво всъщност представлява той и защо е толкова предпочитан продукт?

прочети още

Центела азиатика е позната още със своето кратко наименование цика. Съществуваща като част от традиционната азиатска медицина, тя се слави в ролята си на невероятен дар на природата, на който жените от Азия разчитат за перфектния вид на своята кожа. Какви са тайните на Центела Азиатика, които я превръщат в доверено средство за красота на жените с доказано най-нежна и безупречна кожа?

прочети още

Козметичните продукти с цика бързо добиват популярност. Цика се превръща от дълбоко и строго пазена тайна на корейките за красота, в широко прилагано и предпочитано средство от жени от цял свят, за поддържане на красива, здрава и със свеж вид кожа. Какво е цика, какви преимущества има и защо толкова се харесва от всички, желаещи да постигнат перфектната корейска красота?

прочети още

Кожата има нужда от овлажняване, за да поддържа своя оптимален воден баланс. А водният баланс на кожата е необходим, за да бъде тя здрава и красива. Кожата не може сама да се овлажнява, поради което е нужно в посока овлажняване да се полагат допълнителни грижи. Тези допълнителни грижи е нужно да бъдат насочени в две посоки - приемане на достатъчно количество течности и използване на подходящ овлажнител. Как трябва да се избере не просто овлажнител, а правилния такъв?

прочети още

Дехидратацията и сухотата на кожата са сред най-често срещаните проблеми за нейния нездрав вид. Защо в множествено число? Защото дехидратацията и сухотата са две различни неща, които трябва да се научим да открояваме едно от друго, за да можем спокойно да ги отстраним като проблеми. Къде се крият разликите и как да намерим спасение срещу сухотата и дехидратацията на кожата?

прочети още

Кожата има нужда от качествена грижа, за да бъде красива, жизнена, свежа и нежна. При продуктите за красота и осигуряване на качествена грижа за кожата, едно от задължителните условия, за да се ознаменуват като добри, е да хидратират и/или овлажняват. Но не са ли еднозначни хидратирането и овлажняването? Всъщност не са! Има разлика между двете, не само като термини, но и като крайни резултати, които се постигат.

прочети още

Жожоба - толкова звучно и красиво име, за също толкова полезно за женската красота растение. Жожобата има история в продуктите за красота на не една или две народности и от най-древни времена се използват нейните качества, за да запази нежната половина от човечеството своя нежен, здрав и изящен външен вид.

прочети още

AHA и BHA са хидрокси киселини, които правилно използвани и вложени в продукти за красота, могат да свършат чудеса за идеалния вид на женската кожа. И двете киселини се влагат в различни по вид продукти, като се започне от дълбокопочистващи, мине се през тонери и овлажнители, стигне се до ексфолианти и маски.

прочети още

Продуктите на COXIR са основно създадени с натурални продукти, които освен да повлияват на кожата и да разрешават кожни проблеми, я стимулират сама да се бори с тези проблеми, благодарение на собствените си защитни механизми. Широката гама от продукти е едно отлично допълнение към качеството на съставките.

прочети още

В рамките на едва няколко часа, кожата на човек е способна да се затрупа с бактерии и замърсявания от въздуха, с наслоявания и неприятни следи от динамиката на деня. И всички те, рано или късно, оказват пагубно влияние върху кожата, което се изразява в преждевременна поява на признаци на стареене, посърнала кожа, лош общ вид.

прочети още

Зеленият чай е сред първите природни средства, за които има доказателства, че са се използвали в процедурите за красота в Далечния Изток, при това паралелно с използването му за медицински цели. Във времена, когато индустриите не само не са били развити, но и е нямало помен от тях, зеленият чай е бил тайната за красота на най-забележителните по хубост жени, известни с безупречна, бяла и нежна кожа - корейките и японките.

прочети още

Зеленият чай си е зелен чай във всичките му видове и форми. Без значение в каква форма се използва, неговите качества и предимства за тялото са безспорни. Защо тогава е създадена козметика със зелен чай, а просто не се приема по една чаша веднъж на ден, например?

прочети още

Векове наред зеленият чай е част от ежедневните ритуали за красота на жените от Азия. Корейки, японки, китайки или иначе казано жените с най-чиста, красива и с младежки вид кожа, използват редовно зелен чай под различни форми, за да поддържат красотата си. Но защо именно зелен чай, а не лайка, каркаде или други растения?

прочети още

Всеизвестен факт е, че органите на тялото функционират добре и ефективно, когато за тях се полагат необходимите грижи, по възможност качествено. Когато има проблем, има и съответното решение, което с още по-голяма сила важи за природата и за човешкото тяло. Едно от най-добрите средства за комплексна грижа за тялото, което се намира лесно в природата и е достъпно, е зеленият чай.

прочети още

Алфа хидрокси киселините (AHA) са сред най-предпочитаните киселини в козметиката и в частност във висококачествените корейски продукти. Използвани основно за нуждите на пилинга, тези киселини могат да имат и редица други ползи за кожата и нейните здраве и красив вид.

прочети още

MISSHA - за всеки, който някога е срещал името на този производител на корейска козметика или някога е използвал техни продукти, тези букви говорят достатъчно. За тези, които нямат поглед върху корейските производители, това име трябва да бъде запомнено.

прочети още

Почистването на лицето с почистващо масло (cleansing oil; 클렌징 오일) е първата стъпка в корейската рутинна грижа за кожата на лицето. Тя е основна, но за съжаление, много жени я пропускат.

прочети още

Когато, каквото и да се случи в здравословен план с човек, винаги има една неизменна препоръка - да се приема витамин С. Той е един от най-важните сред витамините. Витамин C е водоразтворим антиоксидант, който е естествен компонент на здравото тяло. В това число и на здравата кожа.

прочети още

Клей маските, или иначе казано маските с глина, са един от най-предпочитаните продукти за грижа за кожата. Доказано ефикасни, лесни за съхранение и поддържане, клей маските са задължителни за поддържане на красива, здрава и в отлично състояние кожа. Но те не са така популярни, просто защото са част от някаква мода, а защото имат много предимства, които са многократно доказани с времето.

прочети още

Корейската козметика е доказано една от най-добрите в света, по отношение на качество и благоприятен ефект върху кожата. Но този ефект не се държи на самия произход на козметиката, а на съставките в тази козметика.

прочети още

Хиалуроновата киселина е естествено генерирана в тялото на човек. Тя има изключително отговорни задачи и свойства, от които зависят еластичността, красотата и здравето на кожата.

прочети още

Съставът, а не марката на един козметичен (а и не само) продукт е това, което го прави добър или не, подходящ или неподходящ, ефективен или не. Това естествено важи с пълна сила и за корейската козметика.

прочети още

Лек и освежаващ като пролетен дъжд, тоникът за лице е фантастичен продукт, от който не бива да лишаваме кожата си.

прочети още

Гелът от алое вера насърчава естествената регенерация на кожата, помага при кожни раздразнения или суха кожа. Има и противовъзпалителен и антибактериален ефект. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището „растение чудо“.

прочети още

Корейската козметика вече се е наложила като иновативна, оригинална, натурална и ... изобретателна. Едно от нововъведенията, което произхожда от Корея и вече се използва от козметичния бранш по целия свят, е шийт-маската - разкрасяващата бомба с незабавен ефект.

прочети още

10 стъпки? 3 стъпки не са ли достатъчни ... Не се притеснявайте, не сте сами! Корейската рутина за грижа за кожата отнема само 15 минути, защото не правим всяка стъпка всеки ден. Обещайте си да опитате, струва си! За да получите супер красива, гладка кожа е важно да почистете, намалите недостатъците и защитите кожата си.

прочети още